Vleems Food

Vleems is al 40 jaar een bekende naam op het gebied van snacks en is sinds anderhalf jaar actief onder Vleems Convenience Snacks B.V.. Op de bedrijfsvloer in Emmen vinden we twee productielijnen; de cheeseburgers en chickenburgers, en de hotdogs en broodjes frikandel. Ze worden onder meer verkocht met de naam Flemmings of onder een private label in supermarkten in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in België, Duitsland en Italië.

de uitdaging

Voor groei is natuurlijk wel ruimte nodig. Met het oog op de continuïteit van het bedrijf moet er meer capaciteit worden gerealiseerd. Een nieuwe dieptrekverpakkingsmachine moet het -gedeeltelijk verouderde- machinepark versterken. En: in dezelfde tijd 30 procent meer producten verpakken. Het is een noodzakelijke stap om klaar te zijn voor de toekomst volgens Michel. “De nieuwe machine is geschikt voor het gebruik van verschillende typen folie. We gaan werken met dunnere folie en verduurzamen daarmee dus ook. Een goede verpakking máákt het product. Zonder zouden onze convenience snacks niet eens bestaan. Dankzij de modified atmosphere packaging-techniek met gas blíjven ze koelvers en kunnen ze voldoen aan de heersende eisen voor voedselveiligheid. Een verpakking geeft een product daarnaast vorm en is het eerste wat een consument van ons ziet. Daar willen we niet aan twijfelen. En dat hoeft gelukkig ook niet.”

behaalde resultaten

Vleems doet inmiddels al weer jaren een beroep op Repak. Adviseren en meedenken zijn bij uitstek taken die Repak graag op zich neemt. De bijna-buur van Vleems treedt liever op als een partner dan louter als leverancier van machines, zo laat customer relations director Bert Broos weten. “Dat doen we voor Vleems al geruime tijd. De nieuwe order voelt als een bekroning en erkenning voor die jarenlange relatie. We zijn er bij vragen. Zo kunnen we op de komst van een nieuw broodje in het assortiment inspelen met vervanging van een werktuig in de verpakkingsmachine. Het is te vergelijken met een mal waarmee de verpakking wordt aangepast aan de vorm van het product”, vertelt Bert. “Dat we dicht bij elkaar zitten maakt het natuurlijk heel makkelijk om snel te schakelen. Een onderdeel laat daardoor niet 24 uur op zich wachten, maar enkele minuten; omdat je het langs kunt brengen. Door het persoonlijke contact is er een goede band ontstaan.”
“De nieuwe machine is zo veel mogelijk ingericht op onze situatie. Daarnaast is Repak verbindend geweest in het contact tussen ons en externe experts. Voor de toekomst is het onze wens om bepaalde delen van de productielijn die nu nog met de hand worden gedaan -zoals het openvouwen van de broodjes- te automatiseren.”
~ Michel Drenth